Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan regisztrálhatok?

Az ügyfélfiók elkészítéséhez kattints a fejlécben a Bejelentkezés linkre, majd a belépés oldalon a belépés gomba alatt a hozz létre saját fiókot gomb megnyomása után  töltsd ki a regisztrációs lapot. Ügyfél Fiókodat az első rendelésed leadása közben is kényelmesen létrehozhatod. Mindkét esetben az e-mail címedet és egy titkos jelszót kell megadni. Ezekkel az adatokkal tudsz ezt követően bármikor bejelentkezni az ügyfél fiókodba, lehetőséget teremtve az adataid megtekintésére, ellenőrzésére és kezelésére.

Hogyan tudom megváltoztatni a jelszavamat, illetve hogyan tudok az elfelejtett jelszavam helyett újat kérni?

Egyszerűen kattints a nyitóoldal főcímében a »Belépés« fülre. Kattints a belépés oldalon a jelszó alatti részen az »Elfelejtetted a jelszavad?« menüpontra, és add meg az ügyfélfiókban rögzített e-mail címedet. Mi küldünk egy e-mailt, amelyen keresztül megadhatod az új jelszavadat. Ezt a jelszót azután kívánság szerint megváltoztathatod.

Tudok a weboldalon regisztráció nélkül is vásárolni?

Egyszerűen tudsz rendelni regisztráció nélkül is. A rendelés végén egy email cím megadására szükség van mivel oda küldjük neked a garancia levelet és a számlát.  Ha szeretnéd rendelést nyomon követni akkor viszont kérlek regisztrálj az oldalunkon. 

Hogyan követhetem nyomon a rendelésem?

How can I follow my order shipping?

Ha meg szeretnél bizonyosodni a rendelésed szállítási státuszáról, használd a szállítási visszaigazolásban található nyomkövetési kódot. Minden egyes kiküldött csomagra külön szállítási visszaigazolást kapsz, amely a csomagkövetés linkjét is tartalmazza. Így követni tudod, hogy merre jár a csomagod és mikor kerül kézbesítésre.

Hogyan törölhetem az ügyfél fiókomat?

Írj nekünk egy e-mailt az ugyfelszolgalat@kallaidesign.com e-mail címre a kívánságodról, és mi azonnal intézkedünk az ügyfél fiókod törléséről.

Az adataimat tovább értékesítik harmadik fél részére?

Természetesen valamennyi ügyfél adatát szigorúan bizalmasan kezeljük, és nem adjuk tovább harmadik fél részére.